0-800-509922044-2909922
068-5129922
066-5209922
093-9179922
Зворотний дзвінок
uaru

Харчові отруєння у дітей

Харчові отруєння у дітей

Харчове отруєння - найпоширеніше явище у дітей в літній період.

Цей стан виникає при вживанні їжі, яка була населена хвороботворними мікроорганізмами і токсинами.

Головна відмінність харчової токсикоінфекції - короткий інкубаційний період (розвивається за кілька годин) і гострий перебіг. У більшості випадків захворювання триває 2-3 дні і не є «заразним» для оточуючих.

До найбільш несприятливим продуктам, які можуть викликати харчові отруєння, відносяться:

  • молоко і молочні продукти (Сир, ряжанка, йогурт);
  • яйця (особливо з неправильною термообробкою);
  • м'ясо (паштети, котлети);
  • риба і морепродукти;
  • кондитерські вироби з кремом;
  • немиті фрукти та овочі, салатна зелень.

«недоброякісних» продуктами харчування можуть стати будь-які продукти з вичерпаним терміном придатності та неправильним зберіганням.

Виявити отруєння у дитини можна за такими ознаками: скарги на біль в животі, млявість, відмова від їжі, нудота і блювота, підйом температури, почастішання стільця.

При підозрі на отруєння необхідно обов'язково звернутися за медичною допомогою для своєчасної діагностики та адекватного лікування.

Абсолютно неприпустимим є самолікування, особливо у дітей раннього віку, так як частота важких ускладнень у цієї групи дуже висока.

Пам'ятайте: здоров'я Вашої дитини в Ваших руках.

Нехай Ваш малюк буде здоровий, а Ви - щасливі!

Автор: Шульгина Є.В., лікар-педіатр Вищої категорії.