Настала Зима, на градуснику цифри зі знаком мінус. Наша шкіра адаптується до холодів. У ній відбуваються природні зміни - ущільнення, клітини продукують густий сальний секрет, який є перепоною для морозу, холодного вітру. Однак дерматологи рекомендують зміцнювати захисні властивості нашої шкіри, щоб вона не перетворювалася в «наждачку». Звичайно найсмачніше для нашої шкіри жирний живильний крем, який багатий маслами, вітамінами і мінералами. Однак у цій статті ми хочемо обговорити смачне меню в їжі, яке допоможе нашій шкірі залишатися ніжною, як у немовляти.
Перше і найважливіше правило: намагайтеся пити, як можна більше води (якщо немає медичних протипоказань). Наша шкіра постійно перебуває у стресовому стані від зміни температури, з морозу в тепло і навпаки. Вода посилює роботу сальних залоз в зимовий час і допомагає їй пережити холоди.
Друге правило: в їжі повинні бути присутніми ненасичені жирні кислоти, які містяться в жирній рибі (скумбрія, оселедець, масляна риба, форель, сьомга, горбуша), оливковій олії, вершковому маслі, соєве масло, лляне масло, гарбузове масло.
Третє правило: насичені жирні кислоти (тваринні жири), а саме сало до 50 гр в тиждень, забезпечить пластичним матеріалом клітини нашої шкіри.
Четверте правило: продукти багаті вітаміном А - печінка тріски, яйця, сметана, яловича печінка, сир, морква, бринза, брокколі, калина.
П'яте правило: горіхи, продукт харчування багатий такими мікроелементами, як магній, цинком, селеном, залізом.
Дотримуйтесь цих правил, і ваша шкіра скаже вам спасибі.
Ви здорові! Ми - щасливі!