Гострий пієлонефритДаліГострий пієлонефрит - найбільш часто зустрічається захворювання нирок в урології.
Це запальне ураження проміжної тканини нирок і чашково-мискової системи.
Для цього захворювання характерна висока лихоманка, озноби, біль в попереку, загальна слабкість, нездужання, зміни в сечі у вигляді лейкоцитурії і пиурии.
О.піелонефріт по проникненню патогенної флори в нирку буває екзо- і ендогенних.
За частотою викликається запалення: це кишкова паличка / 56% випадків /, потім синьогнійна
паличка, протей, стафілококи.
Поради мамам.ДаліХарчування - істотний і постійно діючий фактор, який зберігає і зміцнює здоров'я, забезпечує процес зростання і розвитку дитячого організму. Правильне харчування забезпечує гармонію фізичного і нервово-психічного розвитку дитини а також забезпечує адаптацію до несприятливих умов зовнішнього середовища, інфекційних захворювань.
Загальний аналіз крові в педіатрії - дзеркало здоров'я дитини.ДаліСвоєчасне і ефективне лікування будь-якого захворювання завжди залежить від правильно поставленого діагнозу. Будь-яка доросла, звертаючись на прийом до педіатра зі своєю дитиною з приводу хвороби, хоче його якнайшвидшого одужання. З іншого боку - лікаря дуже важливо крім скарг, анамнезу захворювання і об'єктивного стану маленького пацієнта при постановці діагнозу мати дані лабораторних та інструментальних обстежень.
Кисломолочні продукти У ХАРЧУВАННЯ ДІТЕЙ РАННЬОГО ВІКУДаліВикористання кисломолочних продуктів в раціоні дітей сприятливо впливає на стан їх здоров'я, і пов'язано це з тими новими властивостями, якими володіють кисломолочні продукти.В раціон дитини з шестимісячного віку крім молока обов'язково вводите кисломолочні продукти: кефір, йогурти, сир. Ці продукти харчування збагачені захисними властивостями шляхом закваски за допомогою біфідобактерій, лактобактерій та інших культур. Саме ці пробіотичні мікроорганізми визначають "функціональні" властивості готового продукту. Відповідно до сучасних вимог кисломолочні продукти повинні містити пробіотичні бактерії вплив на організм яких доведено не тільки для відповідного штаму, а й готового продукту. Бактерії які містяться в кисломолочних продуктах пригнічують ріст патогенної мікрофлори. Живі бактерії стійкі до шлункового соку, харчовим ферментам, лізоциму і в активному стані проходить через усі відділи травного тракту. Кисломолочні продукти беруть участь в синтезі вітамінів В1, В2, В6, Рр, В12, К, фолієвої кислоти.
Рекомендації для мам, харчування дітей від 1 до 3 років.ДаліХарчування забезпечує організм всіма необхідними речовинами такими як: білки, жири, вуглеводи, вітаміни і мікроелементи. Повноцінне харчування вашої дитини впливає на здоров'я, психомоторне і розумовий розвиток. Другий, третій рік життя дитини, як і перший важливий період для формування здоров'я і харчової поведінки.
Ацетонемічний синдром у дітей.ДаліСпецифічна реакція дитячого організму в результаті порушення обміну кетонових тіл є причиною розвитку ацетонемічного кризу. В основному такі прояви зустрічаються в дошкільному та молодшому шкільному віці.
Дисплазія шийки маткиДаліДисплазія шийки матки - захворювання, що характеризується певними структурними змінами слизової оболонки шийки матки.